Een nieuwe badkamer is een grote aankoop. Zeker als je van plan bent zelf te gaan verbouwen. Je moet dan niet alleen denken aan de aanschaf van nieuwe sanitaire voorzieningen en tegels, maar ook aan de afvoer, de waterleiding en het elektra. Dit zijn kostbare aangelegenheden die je niet zomaar even aanpakt. Je moet er dus goed over nadenken voordat je aan de slag gaat. In dit blog lees je hoe je jouw droombadkamer kunt realiseren. We nemen je mee in de verschillende stappen, van het maken van een plan tot aan de uitvoering ervan.

Planning

Voordat je überhaupt kunt beginnen met het uitzoeken van tegels of een bad, is het belangrijk dat je een plan maakt. Een plan geeft rust en overzicht en zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zeker als je zelf aan de slag gaat met de verbouwing, is een plan onmisbaar. Begin met het bepalen van je budget. Het is belangrijk dat je weet hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan de verbouwing. Zo voorkom je dat je achteraf financiële problemen krijgt. Vervolgens is het tijd om je wensen op een rijtje te zetten. Wat wil je graag veranderen in je badkamer? Wil je een nieuw bad, een douche, een wastafel of een toilet? Of wil je alles vervangen, bijvoorbeeld ook de tegels badkamer? Zet alles wat je wilt op een lijstje, zodat je hier later weer op terug kunt komen. Wij raden het aan om een regendoucheset aan te schaffen. Als je weet wat je budget is en wat je precies wilt, kun je gaan kijken naar de ruimte. Meet de afmetingen van de badkamer op en maak een plattegrond. Op deze manier kun je zien welke spullen je kwijt kunt in de ruimte en welke niet.

Uitvoering

Nu je een plan hebt, is het tijd om aan de slag te gaan met de uitvoering ervan. Dit is waar het echte werk begint. Als je alles zelf gaat doen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je alle benodigde spullen in huis hebt, zoals een steiger, een kruiwagen, tegels, lijm, etc. Als je besluit om bepaalde zaken uit te besteden, zoals het aanleggen van de waterleiding of het installeren van een nieuw bad, is het belangrijk dat je een betrouwbare aannemer inschakelt. Vraag offertes op bij verschillende bedrijven en kies de aannemer die het beste bij je past. Zorg ervoor dat je alles goed in de gaten houdt tijdens de verbouwing. Als er iets misgaat, kun je dit meteen aanpakken. Op deze manier voorkom je dat er later grote problemen ontstaan.

Na de verbouwing

Als alles klaar is, is het tijd om te gaan genieten van je nieuwe badkamer. Zorg ervoor dat je de ruimte goed onderhoudt, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.