Steeds meer mensen kiezen ervoor om gevelbekleding op de gevel van hun woning aan te brengen en dat heeft verschillende oorzaken. Zo kun je er door gevelbekleding voor zorgen dat de gevel van je woning beter beschermd is, maar ook kun je hierdoor de waarde van je woning laten stijgen. Daarnaast ziet de gevel van een woning er normaliter erg kaal uit, maar door gevelbekleding aan te brengen kun je het uiterlijk van je woning goed veranderen. Wanneer je ook gevelbekleding wilt aanbrengen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

 

Gevelbekleding moet van uitstekende kwaliteit zijn

Veel mensen die ervoor kiezen om gevelbekleding aan te brengen op de wanden van hun woning, kiezen er dan voor om dit zelf te maken. Als je goed bent in het bewerken van hout, dan zou dit in principe wel kunnen. Helaas komt het wel ontzettend vaak voor dat de kwaliteit niet optimaal is en dat is erg jammer. Voor je gevel is het namelijk van groot belang dat de gevelbekleding van uitstekende kwaliteit is. Daarom is het ook echt aan te raden om gevelbekleding bij een Nederlandse houthandel aan te schaffen. Je hebt dan meer zekerheid over de kwaliteit. 

 

Maak de muren schoon voordat je gevelbekleding gaat aanbrengen

Waar veel mensen de fout ingaan, is dat ze de gevel van hun woning niet grondig schoonmaken voordat ze gevelbekleding aanbrengen. Dat is erg jammer, want het zorgt ervoor dat het vuil op de gevel blijft zitten en daardoor schade aan de gevel kan aanbrengen. Je muren grondig schoonmaken is zeker niet lastig, maar het moet wel goed gebeuren. Je kunt dit uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhouden van gevels, maar ook kun je dit doen door zelf een hogedrukspuit te gebruiken. Houd er dan wel rekening mee dat je de voegen niet beschadigt met de hogedrukspuit. De voegen van je gevel zijn namelijk erg gevoelig en het zou dus erg zonde zijn als deze voegen beschadigd raken. 

 

Bewerk gevelbekleding

Wanneer je toch liever zelf gevelbekleding gaat maken van hout, zoals merbau, dan is het ontzettend belangrijk dat je het hout ook bewerkt. Je kunt namelijk geen onbewerkt hout gebruiken voor het maken van gevelbekleding. Onbewerkt hout wordt namelijk snel aangetast door water en je kunt je dus wel voorstellen dat het hierdoor niet handig is om onbewerkt hout voor gevelbekleding te gebruiken. Je kunt bewerkt hout vaak aanschaffen bij een houthandel, maar in veel gevallen komt het voor dat het nodig is om zelf het hout te bewerken.