Op vakantie, ja! Bruin worden aan de azuurkust, of klimmen en skiën in de Alpen? Maar wat als je in eigen land wil blijven, en toch net zo’n toffe tijd wil meemaken als op al die droombestemmingen? Gelukkig kan Nederland ook een droombestemming zijn, als je weet waar je naar zoekt. Als je ons koude landje een beetje leert kennen, is het een heerlijke plek om vakantie te vieren. Weet je wat al helemaal een goed idee is? Een vakantiehuis aan het water. Zo’n vakantiehuis met sloep. Klinkt goed, hé?

Wie o wie 

Dus, je wil graag een vakantie in eigen land, en dan het liefst aan het water. Wat zijn de dingen waar je goed over na moet denken? Allereerst, zoals met elke vakantie; met wie ga je? En dan bedoelen we niet alleen het letterlijk uitkiezen van je reisgenoten—al is dat wel handig om van tevoren even te doen—maar ook het beseffen met wie je op vakantie gaat. Iedereen heeft andere behoeftes; iedereen komt alles tot rust. Ga je met allemaal adrenalinejunkies op vakantie, die het liefst van hoge kliffen in de zee springen en het liefst de hele dag bezig zijn? Of mensen die juist ontspannen op de ‘traditionele’ manier, met een boekje en een wijntje bij het water? Of juist een mix? Vaak is het een mix—vaak ben je zelf ook een beetje van beide, en is het belangrijk om van tevoren aan te voelen en te beslissen wat voor soort vakantie het wordt. ‘Beide’ soorten vakanties kunnen overigens, bij een vakantiehuis aan het water. Je kan lekker bootje varen en zwemmen, maar ook heerlijk tot rust komen. 

Al dat water 

Je weet met wie je gaat, je weet een beetje wat je op vakantie gaat doen. Nu resteert de vraag; waar ga je heen? En dan komen we bij nog een leuk deel van ons land; we zijn een waterlandje, dus een vakantiehuis aan het water is zo gevonden. Je kan in elke provincie terecht. Bij sommigen natuurlijk makkelijker dan anderen, maar eigenlijk is overal wel mooi water te vinden om lekker vakantie aan te vieren. Dan wordt het, met al die keus, dus ook belangrijk wat je voor de rest wil ondernemen in je vakantie. Zijn er steden of dorpen waar je graag naartoe wil, is er geschiedenis die je wil uitpluizen? Wil je een dagje naar zee kunnen? 

 

Een vakantie aan het water is het perfecte idee voor een vakantie in eigen land. Dus, trommel wat leuke mensen op, kies een plekje aan een meer en maak het van jou. Doen!