Als je kamerplanten wilt aanschaffen voor je woonkamer of je slaapkamer, dan maak je zeker een verstandige keuze. Het is namelijk niet de bedoeling dat je slaapkamer of woonkamer geen leven kent, want daardoor kan het zo zijn dat je niet optimaal kan genieten van jouw eigen slaapkamer of badkamer. Wanneer je kamerplanten gaat aanschaffen, zijn er zeker zaken waar je rekening mee moet houden. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Onderhoud moet gebeuren 

Veel mensen die geen ervaring hebben met kamerplanten, denken dat een kamerplant niet onderhouden hoeft te worden. Hier begaan ze dus een grote fout en hierdoor is er een kans aanwezig dat je prachtige kamerplant komt te overlijden. Het klopt inderdaad dat er kamerplanten zijn die weinig onderhouden hoeven te worden, maar dit kan hevig verschillen per kamerplant. Het is daarom erg belangrijk om goed te onderzoeken hoe vaak de kamerplant die je wilt kopen, onderhouden dient te worden. Gelukkig bestaat het onderhouden van kamerplanten vaak uit niet meer dan het geven van voedingsstoffen en water. 

 

Schaf niet te veel kamerplanten aan 

Sommige Nederlanders zijn zo gek op prachtige kamerplanten zoals de pachira aquatica, dat ze hun hele woning vol hebben geplaatst met kamerplanten. Het is dus eigenlijk een soort verslaving geworden en dat moet je altijd zien te voorkomen. Dit zorgt niet alleen voor meer onderhoud, maar ook kan dit ervoor zorgen dat je woning er druk uit komt te zien. Hierdoor kun je misschien niet meer goed ontspannen na een dag gewerkt te hebben. Het is aan te raden om niet meer dan twee tot drie kamerplanten per kamer te hebben. Wees daarnaast ook streng voor jezelf als je een winkel bezoekt waar ze kamerplanten verkopen. 

 

Schaf alleen kamerplanten aan van de beste kwaliteit 

Wanneer je kamerplanten gaat aanschaffen, is het van groot belang dat je alleen kamerplanten van de hoogste kwaliteit aanschaft. Kamerplanten kopen kun je daarom het beste doen bij een Nederlandse webwinkel. Het zou erg zonde zijn als je kamerplanten van mindere kwaliteit hebt aangeschaft, en dat ze binnen enkele weken tot maanden weer dood zijn gegaan. Een kamerplant van uitstekende kwaliteit herkennen is vrij lastig. Gelukkig ben je wel zeker van de kwaliteit als je een kamerplant van een bekend merk en/of bij een Nederlandse webwinkel aanschaft. Vaak ben je ook nog eens goedkoper uit en dat is natuurlijk fijn!