Als je als voetganger of fietser bent aangereden door een auto, dan is dat erg vervelend en een heftige gebeurtenis geweest. De kans is erg groot dat je nu met een letsel thuis zit en dus ook erg lang moet herstellen. Werken en/of studeren is dan helaas niet meer mogelijk, maar het is en blijft wel belangrijk dat je voldoende inkomsten hebt om jezelf, maar ook je gezin te kunnen verzorgen. Ondanks dat je letsel hebt en daarmee ook je inkomen bent verloren, moet je huur betaald worden, maar ook moeten er boodschappen gedaan worden. Het is natuurlijk niet jouw fout dat je nu met een letsel opgescheept zit. Het is dan wel zo fijn dat de schade vergoed worden door de tegenpartij. Dat is in dit geval de automobilist die jou aangereden heeft.

 

Schakel een letselschade advocaat in 

Als je wilt dat de tegenpartij je schade gaat vergoeden, dan is het erg belangrijk om de tegenpartij noot zelf voor de rechtbank te slepen. Je zult hiervoor altijd een letselschade advocaat Den Haag of een letselschade advocaat Eindhoven voor moeten inschakelen. Dit heeft ermee te maken dat als je jezelf probeert te verdedigen in de rechtbank dat je vaak niet serieus wordt genomen zonder een advocaat. Daarnaast heeft een letselschade advocaat veel ervaring met soortgelijke zaken. Een letselschade is immers gespecialiseerd in het verdedigen van personen die een letsel hebben opgelopen door toedoen van iemand anders. Het klopt inderdaad dat een letselschade advocaat vrij prijzig is, maar je hoeft zeker niet bang te wezen dat je deze kosten ook moet betalen. Deze kosten worden namelijk ook in rekening gebracht bij de tegenpartij. 

 

Wanneer word mijn zaak behandeld?

Het is erg belangrijk dat je jouw letselschade advocaat de tijd geeft om de zaak te onderzoeken. Dit zorgt ervoor dat een letselschade advocaat je veel beter kan verdedigen. Als jouw letselschade advocaat aangeeft dat het tijd is voor een rechtszaak, gaat de letselschade advocaat de zaak voorleggen bij de rechtbank. Dat houdt in dat de letselschade advocaat de tegenpartij voor de rechtbank gaat slepen. De rechtbank kiest dan een zittingsdatum uit en dat is de dag waarop je zaak behandeld wordt. Een schadevergoeding wordt niet altijd direct toegekend, want het komt ook wel eens voor dat een rechter binnen twee weken na de zittingsdag uitspraak wilt doen.