Fietsers in het verkeer lopen over het algemeen veel gevaar. Dit komt doordat ze vaak weinig bescherming dragen en de zwakste zijn in het openbaar vervoer. Wanneer je als een fietser aangereden wordt, is de kans groot dat je lichamelijk letsel oploopt. Lichamelijk letsel is erg vervelend en dit zorgt er vaak voor dat je niet aan het werk kunt. Dit betekent dat jij inkomen mist en hierdoor eventueel in de financiële problemen komt. Daarnaast kan het zijn dat je spullen kapot zijn en dit is natuurlijk ook niet fijn. Je fiets kan kapot zijn, maar ook je kleding en natuurlijk je mobiel. Al deze schade valt onder letselschade en vaak kun je deze verhalen op de veroorzaker van het ongeluk. Als fietser ben je bijna nooit aansprakelijk en is de tegenpartij bijna altijd aansprakelijk. Toch is het moeilijk om een schadevergoeding te claimen bij de tegenpartij en komt dit doordat ze een advocaat inschakelen. Hoe claim je dan jouw schadevergoeding? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.
Schakel een advocaat in
Als je een schadevergoeding wilt claimen, is het altijd handig om een letselschade advocaat Arnhem in te schakelen. Een letselschade advocaat heeft namelijk heel veel ervaring op het gebied van letselschade en heeft waarschijnlijk al tientallen mensen geholpen met letsel. De tegenpartij moet ook officieel aansprakelijk worden gesteld en de letselschade advocaat Arnhem kan je hierbij helpen. Er moeten namelijk bewijzen verzameld worden en een advocaat is hier een expert in. Sommige bewijzen moet je natuurlijk ook zelf verzamelen, maar dit is niet al te moeilijk. Je hoeft alleen met getuigen te spreken, maar ook foto’s maken van jouw letsel. De advocaat kan al deze bewijzen laten zien aan de verzekeraar van de tegenpartij, zodat je eerder jouw schadevergoeding kunt krijgen.
Werkzaamheden van de advocaat
De advocaat verzamelt natuurlijk alle bewijzen van het ongeluk, maar dat is niet het enige. De advocaat bepaald ook de hoogte van de letselschadevergoeding aan de hand van de schadeposten. Als fietser aangereden worden is natuurlijk nooit fijn, maar de advocaat ontzorgt je van het juridisch proces. De advocaat onderhandeld ook met de verzekeraar van de tegenpartij en soms zijn dit pittige discussies. Soms heb je ook recht op smartengeld en is dit alleen het geval als je emotionele schade hebt opgelopen. Zo kun je bang zijn om te fietsen en betekent dit dat je een trauma hebt opgelopen.