De kans is groot dat je wel eens van de naam aleppo zeep hebt gehoord. Vandaag de dag zijn er talloze soorten zeep. Het is dan ook niet altijd even gemakkelijk om de juiste soort zeep voor jezelf uit te kiezen. Dit komt voornamelijk doordat elke zeep zijn of haar eigen voordelen met zich meedragen. Aleppo zeep is een zeep die al duizenden jaren wordt verkocht op verschillende plekken. De zeep is oorspronkelijk afkomstig uit een stad in Syrië. Wat de zeep bijzonder maakt is dat het geen chemische toevoegingen bevatten en ook geen conserveringsmiddelen. De belangrijkste ingrediënten van Aleppo zeep zijn biologische olijfolie en laurierbesolie.

Waarom zou je Aleppo zeep gebruiken?

Het is natuurlijk niet zomaar zo dat de aleppo zeep over de gehele wereld door mensen wordt gebruikt. De Aleppo zeep is erg populair dankzij de hydraterende functie die het heeft voor op je lichaam. Vandaag de dag zijn er producten gemaakt van Aleppo te verkrijgen voor zowel ouderen, baby’s en zelfs voor huisdieren. De Aleppo zeep zorgt voor een verfriste huid en gaat het uitdrogen van de huid daarnaast ook nog eens tegen. Verder is de zeep populair door de krachtige zuiverende werking en de regenererende werking. De zeep reinigt je huid en na gebruik zul je merken dat je huid de opvolgende dagen zachter aan gaat voelen.

Verschillende soorten aleppo zeep

Naast de aleppo zeep voor je handen zijn er ook andere varianten van deze zeep op de markt gebracht. Zo kun je tegenwoordig onder andere gebruik maken van aleppo zeep voor je haar. Deze zeep komt in een shampoo vorm en deze wordt veel in commerciële shampoos gebruikt. Echter bevatten deze vormen van shampoo wel vaak kunstmatige toevoegingen en kleurstoffen. Je haar zal er dan in het begin ook aan moeten wennen, maar als dit eenmaal is gebeurd zul je mooie resultaten terug zien. Je haal zal aan het begin wat stijf aanvoelen, doordat je haar moet wennen aan de 100% natuurlijke shampoo. Wanneer je de zeep een paar weken de kans geeft zul je echter grote verschillen opmerken. Naast de shampoo van aleppo die je hebt voor je haar is er vandaag de dag ook een zeep voor je tanden. Je hebt tandpasta die is gemaakt van een Aleppo zeep. Deze tandpasta zorgt ervoor dat je tanden uiteindelijk schoner en witter zullen zijn. Deze vorm van tandpasta bevat geen fluoride, maar dit is ook echt niet nodig.